عافیت‌سوزی

عافیت چشم مدار از منِ میخانه نشین / که دَم از خدمت رندان زده‌ام تا هستم - حافظ

عافیت‌سوزی

عافیت چشم مدار از منِ میخانه نشین / که دَم از خدمت رندان زده‌ام تا هستم - حافظ

عافیت‌سوزی

من سید نورالله شاهرخی، عضو هیأت علمی دانشگاه لرستان، دکترای حقوق خصوصی دوره‌ی روزانه‌ دانشگاه علامه طباطبایی تهران (رتبه‌ی 13 آزمون دکتری) ، کارشناسی ارشد حقوق خصوصی از همان دانشگاه (رتبه‌ی 21 آزمون ارشد)، پذیرفته شده‌ی نهایی آزمون قضاوت، مدرس دانشگاه و وکیل پایه یک دادگستری هستم. این وبلاگ در وهله‌ی اول برای ارتباط با دانشجویان و دوستانم و در وهله‌ی بعد برای ارتباط با هر کسی که علاقمند به مباحث مطروحه در وبلاگ باشد طراحی شده است. سؤالات حقوقی شما را در حد دانش محدودم پاسخ‌گو هستم و در زمینه‌های گوناگون علوم انسانی به‌خصوص ادبیات و آموزش زبان انگلیسی و نیز در صورت تمایل، تجارب شما از زندگی و دید شما به زندگی علاقمند به تبادل نظر هستم.

***
***

جهت تجمیع سؤالات درسی و حقوقی و در یکجا و اجتناب از قرار گرفتن مطالب غیر مرتبط در ذیل پُستهای وبلاگ ، خواهشمند است سؤالات درسی و / یا حقوقی خود را در قسمت اظهار نظرهای مطلبی تحت همین عنوان (که از قسمت طبقه بندی موضوعی در ذیل همین ستون هم قابل دسترسی است) بپرسید. به سؤالات درسی و / یا حقوقی که در ذیل پُستهای دیگر وبلاگ پرسیده شود در کمال احترام ، پاسخ نخواهم داد. ضمناً توجه داشته باشید که امکان پاسخگویی به سؤالات ، از طریق ایمیل وجود ندارد.

***
***
در خصوص انتشار مجدد مطالب این وبلاگ در جاهای دیگر لطفاً قبل از انتشار ، موضوع را با من در میان بگذارید و آدرس سایت یا مجله‌ای که قرار است مطلب در آن منتشر شود را برایم بفرستید؛ (نقل مطالب، بدون کسب اجازه‌ی قبلی ممنوع است!) قبلاً از همکاری شما متشکرم.

طبقه بندی موضوعی
آخرین مطالب
پربیننده ترین مطالب
مطالب پربحث‌تر
آخرین نظرات

شماره‌ی 308:

23. اشخاص عقب‌مانده‌ی ذهنی، غیر رشید هستند.

24. مفهوم غیر رشید اعم از سفیه است. غیر رشید کسی است که صلاحیت اداره‌ی اموال خود را ندارد خواه در امور غیرمالی هم رشد کافی نداشته باشد یا خیر، درحالی‌که سفیه آن غیر رشیدی است که صلاحیت اداره‌ی اموال خود را ندارد اما در امور غیرمالی، شخصی است متعارف.

شماره‌ی 309:

25. جنون اختلالی است گذرا یا دائم در شعور یا اراده که مانع از این می‌شود که اعمال شخص را به او منتسب کنیم.

26. تشخیص جنون در حقوق، بیشتر عرفی است تا پزشکی.

27. در دعوای ابطال قراردادهای شخص مجنون نیاز نیست که ثابت شود شخص به‌طور کلی از نیروی عقل بی‌بهره است، همین‌که اختلال روانی او مانع از درک طبیعت و آثار قرارداد شود کافی است.

شماره‌ی 310:

28. هر اعتیاد یا بیماری که باعث زوال عقل و اراده شود در حکم جنون است مثل مستی، بیهوشی، اعتیاد و... در این موارد زوال عقل و اراده در زمان انعقاد قرارداد باید ثابت شود.

29. عارضه‌هایی نظیر اعتیاد یا پیری سبب صدور حکم حجر نمی‌شود.

شماره‌ی 311:

30. برای مجنون ادواری هم حکم حجر صادر می‌شود اما این حجر ناظر به زمان‌هایی است که شخص در حال گرفتِ جنون است.

31. در معاملات مجنون ادواری اگر در خصوص وقوع معامله در زمان بهبودی یا جنون اختلاف شود چه کسی باید سخن خود را اثبات کند؟

پاسخ این است که صدور حکم حجر اماره‌ای است بر بطلان معاملات شخص و بنابراین آنکه مدعی است قرارداد در زمان افاقه بوده باید ادعای خود را اثبات کند. تردید در درستی عقد در فرض جنون ادواری، در واقع به شک در وقوع عقد بازمی‌گردد (شک می‌کنیم آیا عقد واقع شد یا خیر) پس حالت سابق (عدم وجود عقد) را استصحاب می‌کنیم. از مفاد ماده‌ی 1213 قانون مدنی هم این فرض برداشت می‌شود.

  • موافقین ۰ مخالفین ۰
  • سه شنبه ۲۹ دی ۱۳۹۴، ۱۲:۵۱ ق.ظ
  • سید نورالله شاهرخی

نظرات  (۱)

  1. وقت بخیر.
  2. خیلی قرار خوبیه. چکیده و نکات مهم به زبان خیلی ساده.دستتون درد نکنه.
  3. استاد کلاساتون از چه تاریخی برگزار میشه؟ میشه زودتر اعلام کنین تا ما برنامه ریزی کنیم؟ واسه خوابگاه و رزور غذا.
  4. ممنون.
پاسخ:
  1. عاقبت بخیر.
  2. خواهش میکنم.
  3. متعاقبن در وخت مقتضی ، از طریق وبلاگ اعلام خواهم کرد.
  4. خواهش میکنم.

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">