عافیت‌سوزی

عافیت چشم مدار از منِ میخانه نشین / که دَم از خدمت رندان زده‌ام تا هستم - حافظ

عافیت‌سوزی

عافیت چشم مدار از منِ میخانه نشین / که دَم از خدمت رندان زده‌ام تا هستم - حافظ

عافیت‌سوزی

من سیدنوراله شاهرخی، عضو هیأت علمی دانشگاه لرستان، دکترای حقوق خصوصی دوره‌ی روزانه‌ دانشگاه علامه طباطبایی تهران (رتبه‌ی 13 آزمون دکتری)، کارشناسی ارشد حقوق خصوصی از همان دانشگاه (رتبه‌ی 21 آزمون ارشد)، پذیرفته شده‌ی نهایی آزمون قضاوت و وکیل پایه یک دادگستری هستم.

تحصیلات ابتدایی تا متوسطه خود را در شهر خرم‌آباد گذراندم، در دانشگاه آزاد اسلامی واحد خرم‌آباد مشغول به تحصیل شده و با معدل 19.35 و به‌عنوان نفر برگزیده‌ی ورودی فارغ‌التحصیل شدم. در آزمون کارشناسی ارشد با رتبه‌ی 21 در دانشگاه علامه طباطبایی تهران (دوره‌ی روزانه بدون سهمیه) پذیرفته شده و با معدل 19.08 و به عنوان نفر اول ورودی فارغ‌التحصیل شدم. در این مقطع نمره‌ی رساله اینجانب نمره‌ی 20 (تحت راهنمایی شادروان حضرت استاد آقای دکتر کوروش کاویانی و مشاورت حضرت استاد آقای دکتر حبیب الله رحیمی) بود.

پس از گذراندن خدمت مقدس سربازی و اخذ پروانه وکالت دادگستری، با رتبه‌ی 13 در آزمون دکتری (دوره‌ی روزانه بدون سهمیه) پذیرفته شده و در دانشگاه علامه طباطبایی تهران مشغول به تحصیل شدم. در این مقطع تحصیلی نیز تز دکترای خود را تحت راهنمایی حضرت استاد آقای دکتر حبیب الله رحیمی و مشاورت حضرت استاد آقای دکتر ایرج بابایی با نمره‌ی 19 دفاع نموده و فارغ‌التحصیل شدم. از این رساله تا کنون مقالات علمی پژوهشی متعددی (در زمان نگارش این متن چهار مقاله) استخراج و به جامعه‌ی علمی کشور عرضه شده است، مقالات متعدد دیگری نیز بر همین مبنا در دست تألیف است که در آینده ارائه خواهد شد.

از سال 1391 شروع به تدریس در دانشگاه کردم و از آن زمان تا کنون بصورت پیوسته در دانشگاه‌های متعددی نظیر دانشگاه علامه طباطبایی، دانشگاه آیت الله بروجردی، دانشگاه لرستان، دانشگاه ملایر، دانشگاه آزاد اسلامی واحد خرم‌آباد و بروجرد افتخار همکاری داشته‌ام. در نگارش و داوری رساله‌های کارشناسی ارشد متعددی هم به‌عنوان مشاور و داور همکاری داشته‌ام.

هم اکنون به عنوان عضو هیأت علمی گروه حقوق دانشگاه لرستان در کسوت معلمی، افتخار خدمت به جوانان این سرزمین را دارم.

***
***
در خصوص انتشار مجدد مطالب این وبلاگ در جاهای دیگر لطفاً قبل از انتشار ، موضوع را با من در میان بگذارید و آدرس سایت یا مجله‌ای که قرار است مطلب در آن منتشر شود را برایم بفرستید؛ (نقل مطالب، بدون کسب اجازه‌ی قبلی ممنوع است!)

طبقه بندی موضوعی
آخرین مطالب
پربیننده ترین مطالب
مطالب پربحث‌تر
آخرین نظرات

توی فارسی چی میگن ب اینا ؟

پنجشنبه آذر ۲۶ ۱۳۹۴، ۰۵:۲۹ ب.ظ


همون دونه‌های آبیِ مدوّر کوچیکی ک جزو مخلفاتِ شبِ یلداس ؟ با گندم برشته مخلوطش می‌کنن !!!!

بروجردیام از اینا دارید ؟ چی میگید شما بهشون ؟ خوزستانیا احیانن ؟

  • موافقین ۰ مخالفین ۰
  • پنجشنبه ۲۶ آذر ۱۳۹۴، ۰۵:۲۹ ب.ظ
  • دکتر سیدنوراله شاهرخی

نظرات  (۱۶)

سلام.ممنونم از شما.بحث جالبی هست...من هرمزگانی هستم بنه در ارتفاعات شمال هرمزگان(حاجی آباد)هم بسیار زیاد هست و این که شما گذاشتی هم درسته نمیدونستم کلخنک اسمشه چون ما بهش میگیم (کَسور)

نرمتر از بنه هست و ترش تره ....و هروقت خوردم گلو درد گرفتم هم بنه و هم کَسور...بع علت طبع گرم بدنم.تشکر از شما ....

پاسخ:
سلام. من هم ممنونم بابت اظهار نظرتون.
دکتر جان تو مناطق زاگرس بختیاری رویش داره و بهش " کِلخٌنگ " گفته میشه.
میوه ی " بنه " یا پسته کوهی هم شباهت زیادی به کلخونگ داره با این تفاوت که کلخونگ پوسته ی نازک تر و نرمی داره که به راحتی میتوان آن را میل کرد. اما بنه پوست سختی دارد و باید به وسیله ی شیئی سخت شکسته شود. ( خدا میداند چه دندانها که بر اثر تلاش برای شکستن بنه، شکسته شد!!)
پاسخ:
ممنونم از توضیحاتت احسان جان. با این لحنی که جنابعالی نوشتی، فک کنم خودتم ده بیس تا از دندونات رو توی همین فرایند از دست داده باشی!!!! 
سلام خب شاید اون عکس تو مجله هسته های پاپایا میباشن ک شبیه اینان
پاسخ:
سلام ؛ بله ؛ ب احتمال زیاد اگر ایشون اشتباه کرده باشن اشتباهشون ناشی از همینه ک هسته‌ی پاپایا رو بنه تصور کردن !!!! وگرنه خود پاپایا که میوه‌ایست ده‌ها برابر بزرگتر از بنه !!! بعدم سابقه‌ی ورود ب ایرانش اندکه و بومی مناطق ما هم نیست و در مناطق سردسیر هم رشد نمیکنه. در حالیکه بنه صدها ساله ک اینجاست .
من تو یه مجله دارم به همین میگن پاپایا عکسشم هس:)
پاسخ:
قصد مجادله با جنابعالی در این مورد رو ندارم ؛ اگر میفرمائید همین تصویری ک من قرار دادم پاپایا هست ، باشه ؛ پاپایاس. ممنونم از جنابعالی. 
  1. سلام
  2.  شب یلداتون مبارک
  3. زمستون خوبی داشته باشید
  4. من که از اینا ندیدم حالا چه مزه‌ای‌هست‌خوشمزست‌
پاسخ:
  1. سلام.
  2. ممنونم ، بر جنابعالی هم مبارک.
  3. شمام ایشالا.
  4. توصیف مزه‌ش کار آسونی نیس ، خیلی خنکه ، کمی ترش ، کمی شیرین ، کمی گس !!! الان دقیقن تونستید توی ذهن خودتون همچین مزه‌ای رو ترسیم کنید ؛ نه آیا ؟؟؟؟!!!!!
  1. چقدر جالبه من تا حالا از اینا ندیده بودم 
  2. ممنون که به اطلاعات عمومی مون اضافه کردین
پاسخ:
  1. عجیبه ک ندیدید !!!! این میوه - اگه بشه بهش میوه گفت !!!! - بومی همین منطقه‌ی لرستان هست.
  2. خواهش میکنم.
من لر بختیاری هستم استاد عزیز ما بهشون میگوییم کلخونگ خیلی مقوی هستند
پاسخ:
ممنونم بابت توضیحاتتون.
سلام خدمت استاد عزیز.
استاد تعجب میکنم از استان ایلام در این مورد اسمی نگفتی؛دو رشته کوه بزرگ زاگرس به نام های(کبیرکوه)و(دینارکوه)که واقع در شهرستان ما یعنی آبدانان هستن سرشار از درخت های بلوط،زالزالک به قول ما گیچ و سرشار از درخت های ونک و به قول ما ابدانانی ها کولن است.
پاسخ:
سلام ؛ ممنونم بابت اطلاعاتی ک در اختیار ما قرار دادید.
  1. سلام 
  2. کلین فارسیش هم میشه پسته وحشی
  3. اصطلاح پسته وحشی رو زمانی که در صف قبل ورود به کلاس برای دعا ونیایش می ایستادیم و یکی از بچه داشت میخورد ،معاون مدرسه بکار برد ،گفت : آقای حیدری پسته وحشی نخور
پاسخ:
  1. سلام.
  2. ممنونم.
  3. ناظمتون چ لفظ قلم حرف میزده ها !!!!!
پسته کوهی
پاسخ:
ممنونم.
با سلام
من همین الان جستجو کردم اسمش( کلخنگ)هست بخدا
پاسخ:
سلام ، چرا قسم میخورید دیگه ؟؟؟ واااااا !!!! 
بَنِه یا پسته کوهی (نام علمی:Pistacia atlantica)، (به گویش محلی لارستانی و بستکی: بُّـه ؛ کردی: بەن یا دارقەزوان یادارەوەن یا گیابەند)، درختی از سرده پسته (سرده) است کهواریته‌های مختلفی از آن وجود دارد.

واریته‌ها

ویژگی‌هاویرایش

ارتفاعش تا ۷ یا ۹ متر نیز رسیده‌است در بعضی از مناطق کوهستانی مانند کردستان ایران به میوه آن «قزوان» می‌گویند که برای خوشبو کردن دوغ و روغن حیوانی و همچنین در درست کردن ترشی استفاده می‌کنند. درخت بنه منبع تولید شیره سقز است. سقز که در گویش کردی منطقه بانه به آن (بنِشت) گفته می‌شود صمغی به رنگ سبز خیلی روشن، غلیظ و بسیار چسبنده‌است که استفاده دارویی فراوان داشته و به عنوان یک ملین قوی در درمان یبوست و درمان ناراحتی‌های گوارشی استفاده می‌شود. ۲۵ درصد از شیره سقز حاوی روغن پرارزش و صنعتی تربانتین است که کاربردهای فراوانی در صنعت دارد. علاوه بر این از شیره سقز در تهیه آدامس، عطر، خوشبوکننده‌ها، حشره کش‌ها و در صنعت داروسازی در تهیه نرم‌کننده‌ها و ضد عفونی کننده‌ها استفاده می‌شود. علاوه بر این در صنعت پلاستیک سازی، تهیه واکس کفش و چرم و صنعت چاپ مورد استفاده قرار می‌گیرد. بعلت نبود صنایع تبدیلی مناسب، اکثر سقز تولیدی در ایران به خارج از کشور صادر گردیده و به عنوان مواد پایه بسیاری از صنایع فوق‌الذکر بکار برده می‌شود. اگر چه آمار دقیقی از تعداد درختان بنه در بانه موجود نیست اما تعداد آنها بین ۱۰ تا ۲۰ هزار اصله تخمین زده شده‌است. به طور متوسط از هر درخت ۵۰۰ الی ۱۰۰۰ گرم سقز بدست می‌آید که در شرایط مناسب و سالهای پرباران این مقدار بیشتر هم می‌شود. در بانه درخت بنه اغلب بصورت توده‌های مخلوط با درختان بلوط در روستاهای کانی سور، سیاحومه، دارینه، باشوان، بنه ژاژ، همزلان، ویسک، رشکی، خجک و ... مشاهده می‌شود.
پاسخ:
ممنونم از جنابعالی بابت اطلاعاتی ک در اختیار همه‌ی ما قرار دادید.
باسلام : به اینها بنه bane یا پسته وحشی کوهی می گویند
پاسخ:
سلام ، ممنونم ، ولی پسته‌ی « وحشی » یا « کوهی » بالاخره ؟؟؟ هم وحشی هم کوهی با هم داریم ؟ یا مثلن میشه چیزی کوهی باشه ولی اهلی باشه ؟؟؟؟
سلام.
و شاید هم ایلامی ها!!که دو کوه بزرگ از رشته های کوهای زاگرس به اسم دینارکوه و کبیرکوه که در منطقه ما هستن شهرستان آبدانان سرشار این درخت های به قول خود ما(کولن)و به فارسی(ونک)...
پاسخ:
سللم ، بله ، احتمالن توی طول تمام رشته کوه زاگرس ، از این درختا هست.
ما که به اینا میگیم " کلخونگ" به نظرم فارسی ها بهش میگن " بنه " ولی تا جایی که من میدونم بنه و کلخونگ با هم متفاوت هستند. دانه های کلخونگ از بنه ریزتر و نرم تر هستند، ولی بعضی ها هم معتقدند که بنه و کلخونگ یکی هستن. تا جایی هم که میدونم یه درخت خودرو داره که بیشتر توی قسمت های بختیاری هستن بیشتر اطراف کهکیلویه و بویر احمد، البته خرم آباد و قسمت های بختیاری نشین لرستان هم داره ازشون، توی بروجرد من ندیدم که باشه! حتا شاید خیلی از مردم بروجرد ندونن که این چیه!! . طعم خاصی هم داره! خلاصه افتادم یاد شبای یلدایی که خونه ی مادر بزرگم بودیم!!!
پاسخ:
ممنونم بابت توضیحاتی ک ارائه دادید ، اینجا نوشته کلخنگ ، در واقع یکی از زیر گونه‌های بنه هست.
بنه
ونوشگ
پاپایا
من اینا رو میدونم
خیلی خوشمزس:)
پاسخ:

از راهنمائیتون ممنونم. 

معمایی رو حل کردید واسم.

بنه و ونوشک درست بود (توی کرمانشاه بش میگن « ونوشک ») ؛ اما پاپایا اینه و به کلی یه چیز دیگه‌س !!!!!

نامهای محلی این گونه عبارتست از: چاتلانقوش ( در اطراف تهران و دامنه های جنوبی البرز) چاتانقو ( در اسباران ) ، سقز ( در کرج و میانه و ارسبان و زنجان و کردستان ) سقوزوراقور (ارمنه ارسبان) ، وینجه ( علی آباد منجیل) ، بنه در فارس و بلوچستان ، کلخانگ کله ، کلخونگ کله ، کلنگ ( در سپید دشت و لرستان) ، ونوشک ون ( در کرمانشاهان ) ،  ونوش ( در لاین ، بین کرمانشاه و سنندج ) ، قسقان ( در مریوان ) ، کزان ( در دره قاسملو رضائیه ) . سقز آغاجی ( در اطراف رضائیه ) ، قزوان ( شاهین دژ ) ، داربن ( اشنویه ) و ( زمزیران ) و در سردشت بنشت نامیده می شود.

نامهائیکه دربلوچستان باین درخت گفته می شود و از کتب قدیمی اقتباس شده است ون ، ونه ، گوان ، گوانه ، فستق و فستق می باشد.

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">