عافیت‌سوزی

عافیت چشم مدار از منِ میخانه نشین / که دَم از خدمت رندان زده‌ام تا هستم - حافظ

عافیت‌سوزی

عافیت چشم مدار از منِ میخانه نشین / که دَم از خدمت رندان زده‌ام تا هستم - حافظ

عافیت‌سوزی

من سیدنوراله شاهرخی، عضو هیأت علمی دانشگاه لرستان، دکترای حقوق خصوصی دوره‌ی روزانه‌ دانشگاه علامه طباطبایی تهران (رتبه‌ی 13 آزمون دکتری)، کارشناسی ارشد حقوق خصوصی از همان دانشگاه (رتبه‌ی 21 آزمون ارشد)، پذیرفته شده‌ی نهایی آزمون قضاوت و وکیل پایه یک دادگستری هستم.

تحصیلات ابتدایی تا متوسطه خود را در شهر خرم‌آباد گذراندم، در دانشگاه آزاد اسلامی واحد خرم‌آباد مشغول به تحصیل شده و با معدل 19.35 و به‌عنوان نفر برگزیده‌ی ورودی فارغ‌التحصیل شدم. در آزمون کارشناسی ارشد با رتبه‌ی 21 در دانشگاه علامه طباطبایی تهران (دوره‌ی روزانه بدون سهمیه) پذیرفته شده و با معدل 19.08 و به عنوان نفر اول ورودی فارغ‌التحصیل شدم. در این مقطع نمره‌ی رساله اینجانب نمره‌ی 20 (تحت راهنمایی شادروان حضرت استاد آقای دکتر کوروش کاویانی و مشاورت حضرت استاد آقای دکتر حبیب الله رحیمی) بود.

پس از گذراندن خدمت مقدس سربازی و اخذ پروانه وکالت دادگستری، با رتبه‌ی 13 در آزمون دکتری (دوره‌ی روزانه بدون سهمیه) پذیرفته شده و در دانشگاه علامه طباطبایی تهران مشغول به تحصیل شدم. در این مقطع تحصیلی نیز تز دکترای خود را تحت راهنمایی حضرت استاد آقای دکتر حبیب الله رحیمی و مشاورت حضرت استاد آقای دکتر ایرج بابایی با نمره‌ی 19 دفاع نموده و فارغ‌التحصیل شدم. از این رساله تا کنون مقالات علمی پژوهشی متعددی (در زمان نگارش این متن چهار مقاله) استخراج و به جامعه‌ی علمی کشور عرضه شده است، مقالات متعدد دیگری نیز بر همین مبنا در دست تألیف است که در آینده ارائه خواهد شد.

از سال 1391 شروع به تدریس در دانشگاه کردم و از آن زمان تا کنون بصورت پیوسته در دانشگاه‌های متعددی نظیر دانشگاه علامه طباطبایی، دانشگاه آیت الله بروجردی، دانشگاه لرستان، دانشگاه ملایر، دانشگاه آزاد اسلامی واحد خرم‌آباد و بروجرد افتخار همکاری داشته‌ام. در نگارش و داوری رساله‌های کارشناسی ارشد متعددی هم به‌عنوان مشاور و داور همکاری داشته‌ام.

هم اکنون به عنوان عضو هیأت علمی گروه حقوق دانشگاه لرستان در کسوت معلمی، افتخار خدمت به جوانان این سرزمین را دارم.

***
***
در خصوص انتشار مجدد مطالب این وبلاگ در جاهای دیگر لطفاً قبل از انتشار ، موضوع را با من در میان بگذارید و آدرس سایت یا مجله‌ای که قرار است مطلب در آن منتشر شود را برایم بفرستید؛ (نقل مطالب، بدون کسب اجازه‌ی قبلی ممنوع است!)

طبقه بندی موضوعی
آخرین مطالب
پربیننده ترین مطالب
مطالب پربحث‌تر
آخرین نظرات

شماره‌ی 326 :

53. در خصوص اینکه آیا کارمندان و شاگردان تاجر، «نماینده» محسوب می‌شوند باید گفت اگر کارمند درباره‌ی شرائط قراردادی که با مشتریان می‌بندد، اختیاری نداشته باشد، کارگر تاجر است و درصورتی‌که خسارتی به مشتریان وارد آورد تاجر باید جبران کند.

54. اگر اراده‌ی شاگرد یا کارمند در تنظیم شرائط قرارداد مؤثر باشد، نماینده محسوب می‌شود و بنابراین اهلیت و عیوب اراده‌ی کارمند یا شاگرد باید برای ارزیابی صحت قرارداد، مدّ نظر قرار گیرد.

شماره‌ی 327 :

55. اگر نماینده به هنگام عقد، سمت نمایندگی خود را آشکار نکند در برابر طرف قرارداد مسؤول اجرای تعهدات است و ماده‌ی 196 قانون مدنی را نباید به‌گونه‌ای تفسیر کرد که اثبات نمایندگی پس از عقد هم نماینده را از اجرای تعهدات قراردادی معاف کند.

شماره‌ی 330 :

56. در جایی که وکالت، مطلق است (در اموال من وکیل هستی)، ماده‌ی 661 قانون مدنی، وکالت را محدود به اداره‌ی اموال موکل می‌داند، این ماده جنبه‌ی امری ندارد.

شماره‌ی 331 :

57. اگر نماینده از حدود اختیاری که مقنن (در مورد نماینده‌ی قانونی) یا دادگاه (در مورد نماینده‌ی قضایی) یا موکل (در مورد نماینده‌ی قراردادی) به او اعطا کرده است تجاوز کند، عمل او فضولی است و اصیل، در صورت رد عمل، مسؤولیتی نسبت به اجرای تعهدات ندارد.

58. درصورتی‌که نماینده‌ای که از حدود اختیار تجاوز کرده، سرپرست محجور باشد (نمایندگی قانونی یا قضایی / ولی یا قیم) تنفیذ عملِ فضولی موکول به رفع حجر از مُوَلّیٰ‌علیه است.

59. اگر نماینده در حدود اختیار عمل کند اما عمداً سود خود را در نظر بگیرد و مصلحت اصیل را نادیده بینگارد عمل فضولی است. (مثل جایی که همان مالی که موضوع وکالت است را می‌فروشد اما به نصف قیمت و خریدار هم خودش است)

60. اگر نماینده در حدود اختیار عمل کند اما با وجود رعایت احتیاط و انجام تلاش‌های ممکن، عملی که انجام می‌دهد به مصلحت موکل نباشد، عمل نافذ و معتبر است و نماینده هم مسؤولیتی در قبال خسارت وارد شده ندارد، چون تعهد نماینده، تعهد به وسیله است، نه به نتیجه.

61. اگر نماینده در حدود اختیار عمل کند اما بی‌احتیاطی کند و در نتیجه‌ی تقصیر او مصلحت اصیل رعایت نشود، عمل نسبت به اصیل نافذ است اما اصیل پس از اجرای تعهدات مربوطه، می‌تواند برای مطالبه‌ی خسارت ناشی از این بی‌احتیاطی به نماینده رجوع کند.

مربوط به شنبه سوم بهمن

  • موافقین ۰ مخالفین ۰
  • يكشنبه ۴ بهمن ۱۳۹۴، ۰۷:۴۴ ق.ظ
  • دکتر سیدنوراله شاهرخی

نظرات  (۱)

  1. سلام
  2.  من امروز این طرح شما رودیدم چون هرروز فقط به قسمت سوالات درسی وارد میشم وسوالات دوستان وپاسخ شما رومیخونم
  3. واقعاعالیه لطفاتاجایی که براتون مقدوره ادامه بدید
  4. شما ازنظرمن بی نظیرید 
  5. خوش به حال دانشجوهاتون
پاسخ:
  1. سلام.
  2. واقعن نظر لطف شماست ک از وبلاگ ب اییییین بزرگی فقط یک مطلب رو شایسته‌ی خوندن تشخیص دادید.
  3. ایشالا.
  4. ممنونم از نظر لطف جنابعالی.
  5. والا اکثریت قریب ب اتفاق دانشجویان من معتقدن خوشا ب حال اون کسی ک یا اصلاً با من درس نداشته باشه یا هر چه زودتر اون درسی ک داره ب اتمام برسه !!!!!!

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">