نکات تستی جلد دوم کتاب قواعد عمومی قراردادها (10) - شمارهی 332 تا 339
شمارهی 333 :
62. نماینده فقط در صورتی در برابر طرف قرارداد مسؤول اجرای تعهدات است که اجرای مفاد عقد را تضمین کرده باشد که در این فرض مسئولیتش قراردادی است و یا اینکه خارج از حدود نمایندگی خود عمل کرده باشد و این خروج از حدود نمایندگی باعث ایراد خسارت به طرف قرارداد شود، که در این فرض مسئولیتش قهری است.
شمارهی 334 :
63. بعد از اجرای قرارداد تمام حقوق و تعهدات ناشی از عقد برای و به عهدهی اصیل است بهجز در نمایندگیهای غیرمستقیم مثل حقالعملکاری که این تعهدات به عهدهی خود نماینده است زیرا قرارداد به نام خود نماینده منعقدشده است و حتی اگر طرف قرارداد از سِمَت نمایندگی و مشخصات اصیل (آمر) آگاه باشد تأثیری در مسؤولیت نماینده (حقالعملکار) ندارد.
شمارهی 336 :
64. اگر بیع به شکل معامله با خود واقع شود (مثلاً وکیل به عنوان نمایندگی بفروشد و خریدار هم خودش باشد)، خیار مجلس وجود ندارد.
شمارهی 339 :
65. در خصوص ماهیت حقوقی معامله با خود، نظر اقوی این است که در معاملهی با خود وجود دو اراده قابل تصور است زیرا درست است که معامله بهوسیلهی یک شخص صورت میگیرد اما با دو عنوان و اعتبار متفاوت است. مثلاً شخصی برای فروش اتومبیلش به دیگری وکالت میدهد و نماینده یا وکیل آن را برای خودش میخرد.
- يكشنبه ۴ بهمن ۱۳۹۴، ۱۱:۵۶ ب.ظ