محبت و تنفر
عجیبه ولی یکی از مهمترین قواعد حفظ یه رابطهی دوستانه و شاید مهمترینشون، اینه که از یه حدی بیشتر به دوستتون نزدیک نشید. به عبارت بهتر اگر به دوستتون خیلی علاقمندید و میخاید همیشه در کنار خودتون داشته باشیدش، باید در مقابل این وسوسه که همیشه پیشش باشید یا پیشتون باشه یا در ارتباط باشید باهاش مقاومت کنید. ارتباطات نزدیک به طور غیر قابل اجتنابی دعوا و درگیری و دلخوری ایجاد میکنه و دوستی رو سریعاً به حضیض میکشونه و گاه، ایجاد تنفرهای عمیق میکنه. در دوستیهایی که بیش از حد نزدیک شده، فاصلهی بین محبت و تنفر گاه حتی یک مو هم نیست، یه لحن که به نظر شما ممکنه نامناسب باشه ولی دوستتون همچین برداشتی نداشته باشه، یه جملهی نسنجیده، یه نگاه سرد حتی، ممکنه یه اینجوری دوستیای رو از بیخ و بُن برکَنِه.
به عبارت بهتر اگر دوستی رو خیلی دوست دارید، سعی کنید ازش تا حدی دور بمونید. یه دوستی آتشین در 99 درصد از موارد، دیر یا زود به دلخوری و جدایی منجر میشه. ارتباط در حد 60 ولی مداوم خیلی بهتر از ارتباط در حد 95 ولی فقط برای چند ماه هست. چون شما دیگه ممکنه همچو دوست و یاوری که بخاطر دلخوری از دستش دادید رو تا آخر عمر دیگه بدست نیارید و داغش تا همیشه بر دلتون باقی بمونه.
امام علی (ع) فرمود : ناتوانترین مردم کسی است که از دوست گرفتن عاجز باشد و ناتوانتر از او کسی است که دوستی را که به دست آورده تباه سازد و از دست بدهد. بحارالانوار جلد 74 صفحه 278.
- پنجشنبه ۲۰ ارديبهشت ۱۳۹۷، ۰۴:۵۰ ب.ظ
که همچنان که ترا میبوسند
در ذهنِ خود طناب دارِ ترا میبافند
عبارت( این قسمت از شعر فروغ) در کامنت قبلی من خودش معرف این منظورم هست هرچند خودش قسمتی بود از قسمتی!