عافیت‌سوزی

عافیت چشم مدار از منِ میخانه نشین / که دَم از خدمت رندان زده‌ام تا هستم - حافظ

عافیت‌سوزی

عافیت چشم مدار از منِ میخانه نشین / که دَم از خدمت رندان زده‌ام تا هستم - حافظ

عافیت‌سوزی

من سیدنوراله شاهرخی، عضو هیأت علمی دانشگاه لرستان، دکترای حقوق خصوصی دوره‌ی روزانه‌ دانشگاه علامه طباطبایی تهران (رتبه‌ی 13 آزمون دکتری)، کارشناسی ارشد حقوق خصوصی از همان دانشگاه (رتبه‌ی 21 آزمون ارشد)، پذیرفته شده‌ی نهایی آزمون قضاوت و وکیل پایه یک دادگستری هستم.

تحصیلات ابتدایی تا متوسطه خود را در شهر خرم‌آباد گذراندم، در دانشگاه آزاد اسلامی واحد خرم‌آباد مشغول به تحصیل شده و با معدل 19.35 و به‌عنوان نفر برگزیده‌ی ورودی فارغ‌التحصیل شدم. در آزمون کارشناسی ارشد با رتبه‌ی 21 در دانشگاه علامه طباطبایی تهران (دوره‌ی روزانه بدون سهمیه) پذیرفته شده و با معدل 19.08 و به عنوان نفر اول ورودی فارغ‌التحصیل شدم. در این مقطع نمره‌ی رساله اینجانب نمره‌ی 20 (تحت راهنمایی شادروان حضرت استاد آقای دکتر کوروش کاویانی و مشاورت حضرت استاد آقای دکتر حبیب الله رحیمی) بود.

پس از گذراندن خدمت مقدس سربازی و اخذ پروانه وکالت دادگستری، با رتبه‌ی 13 در آزمون دکتری (دوره‌ی روزانه بدون سهمیه) پذیرفته شده و در دانشگاه علامه طباطبایی تهران مشغول به تحصیل شدم. در این مقطع تحصیلی نیز تز دکترای خود را تحت راهنمایی حضرت استاد آقای دکتر حبیب الله رحیمی و مشاورت حضرت استاد آقای دکتر ایرج بابایی با نمره‌ی 19 دفاع نموده و فارغ‌التحصیل شدم. از این رساله تا کنون مقالات علمی پژوهشی متعددی (در زمان نگارش این متن چهار مقاله) استخراج و به جامعه‌ی علمی کشور عرضه شده است، مقالات متعدد دیگری نیز بر همین مبنا در دست تألیف است که در آینده ارائه خواهد شد.

از سال 1391 شروع به تدریس در دانشگاه کردم و از آن زمان تا کنون بصورت پیوسته در دانشگاه‌های متعددی نظیر دانشگاه علامه طباطبایی، دانشگاه آیت الله بروجردی، دانشگاه لرستان، دانشگاه ملایر، دانشگاه آزاد اسلامی واحد خرم‌آباد و بروجرد افتخار همکاری داشته‌ام. در نگارش و داوری رساله‌های کارشناسی ارشد متعددی هم به‌عنوان مشاور و داور همکاری داشته‌ام.

هم اکنون به عنوان عضو هیأت علمی گروه حقوق دانشگاه لرستان در کسوت معلمی، افتخار خدمت به جوانان این سرزمین را دارم.

***
***
در خصوص انتشار مجدد مطالب این وبلاگ در جاهای دیگر لطفاً قبل از انتشار ، موضوع را با من در میان بگذارید و آدرس سایت یا مجله‌ای که قرار است مطلب در آن منتشر شود را برایم بفرستید؛ (نقل مطالب، بدون کسب اجازه‌ی قبلی ممنوع است!)

طبقه بندی موضوعی
آخرین مطالب
پربیننده ترین مطالب
مطالب پربحث‌تر
آخرین نظرات

حریر سپید برف

پنجشنبه اسفند ۱۶ ۱۳۹۷، ۱۲:۲۳ ب.ظ

پارچه‌ی حریر سپید برف چه خوش روی پستی و بلندی‌های تَن کوه نشسته بود

همین امروز - امام آباد - بین راه دورود و الیگودرز 

  • موافقین ۰ مخالفین ۰
  • پنجشنبه ۱۶ اسفند ۱۳۹۷، ۱۲:۲۳ ب.ظ
  • دکتر سیدنوراله شاهرخی

نظرات  (۹)

سلام جناب شاهرخی
سال قبل همین وقت‌ها بود و ترم 4 رشته‌ی حقوق رو تمام کرده بودم و کم‌کم به فکر کنکور ارشد افتادم. از اونجایی که دانشجوی دانشگاه پیام‌نور بودم و عملاً به اساتیدی که به‌روز باشند دسترسی کمی داشتم شروع کردم به سرچ در اینترنت و به وبلاگ شما رسیدم. تمام پست‌ها از تجربیات کنکوری و آزمونی شما گرفته تا دوستانی که بادقت تجربه‌های خودشون رو نوشته بودند، استفاده کردم و در این بازار مکاره‌ی اینترنت که اکثر سایت‌ها به‌شدت سطحی به مسائل می‌پردازند وبلاگ شما خیلی خیلی به من کمک کرد. شاید باور نکنید وقتی خیلی حال بدی داشتم و از برنامه عقب می‌افتادم می‌اومدم و تجربیات آقای زالی رو دوباره می‌خوندم... به‌تازگی نتایج ارشد اومد و من به لطف خدا تونستم رتبه‌ی 15 رو کسب کنم. هرچند این مدت وبلاگتون رو به روز نمی‌کنید اما خواستم تمام‌قد ازتون تشکر کنم. نمی‌دونم تجربیات و کارنامه‌ی من هم به درد وبلاگ شما می‌خوره یا نه. اما اگر اینطوره حاضرم تجربیات و کارنامه‌م رو ارسال کنم تا در وبلاگ قرار بدین و بقیه شاید بتونن بهره‌ی اندکی ببرند... ممنونم و دعای خیر بدرقه‌ی راهتون.  
پاسخ:
سلامٌ علیکم.
حتماً همینطوره. به درد میخوره تجربیاتتون. خوشحالم که این وبلاگ من تونسته بهتون کمک کنه، لطف کنید کارنامه و نحوه‌ی مطالعه‌تون رو در قالب یک پست برای من بفرستید تا منتشر کنم.

بسیار ممنونم. شماره دریافت شد. 
سلام استادشاهرخی .خوب هستین؟دیگه کم کم نگران شدیم هیچ مطلبی توکانالتون نگذاشتینه؟نکنه سیل خدای نکرده به شماهم رسیده؟دیگه عادت کرده بودم به مطالبی که توکانالتون ووبلاگ میذاشتین.
سلام استادشاهرخی .خوب هستین؟دیگه کم کم نگران شدیم هیچ مطلبی توکانالتون نگذاشتینه؟نکنه سیل خدای نکرده به شماهم رسیده؟دیگه عادت کرده بودم به مطالبی که توکانالتون ووبلاگ میذاشتین.
این سیل چند دهه قبل از آسمان سیاست باریدن گرفت

 پاول پیرسون در کتاب «سیاست در بستر زمان» فرایندها را از نظر علت‌ها و پی‌آمدها به چهار دسته تقسیم می‌کند. علت‌هایی هستند که به کندی و شاید در مدت صدها و هزاران سال شکل می‌گیرند (مثل حرکت لایه‌های زمین) و علت‌هایی که به سرعت شکل می‌گیرند (مثل علت‌های جوّی پیدایش گردباد). پی‌آمدهای رخدادها هم گاه سال‌ها به‌طول می‌انجامند (پی‌آمد همین سیل گلستان ماه‌ها و سال‌ها ادامه خواهد داشت) و گاه به سرعت تمام می‌شوند. 
 علت‌ها و پی‌آمدهای رخدادها به دو دسته کندرو (Slow-moving) و تندرو (fast-moving) تقسیم و با تقاطع آن‌ها چهار دسته رخداد را از هم متمایز می‌شوند. سیل از آن دسته رخدادهاست که هم علت‌های کندرو (قطع غیرعلمی درختان جنگل، توسعه سکونتگاه‌ها در اطراف رودخانه‌ها بدون ملاحظات ریسک و ...) و هم علت‌های تندرو (تغییرات جوی سریع و ریزش باران‌های شدید) دارد. 

 سیل اخیر در گلستان و مازندران،  لرستان و در سایر استان‌ها که اکنون در معرض سیل قرار گرفته‌اند، حکایت امروز و دیروز و یک هفته گذشته نیست. این سیل چند دهه قبل از آسمان سیاست باریدن گرفت و حالا به ما رسیده است. سیاست‌مداران چند دهه قبل دست به کارهای عجیبی زدند. 

 علم را به دست فراموشی سپردند، اما دو دستی با چنگ و دندان به فناوری چسبیدند. اره‌های موتوری جنگل را می‌بریدند اما علم جنگلداری راهی به جنگل نداشت. تراکتورها مراتع، زمین‌های شیب‌دار و پوشش گیاهی طبیعی را شخم می‌زدند اما علم مرتع و گیاه‌شناسی برای نوشتن مقالات دست و پا می‌زد. حکمرانی این گونه بود. 

 لودرها، بولدوزرها و چرثقیل‌ها، حریم رودخانه‌ها را فناورانه می‌شکافتند و می‌ساختند، اما علم مهندسی رودخانه، اکولوژی و مدیریت منابع طبیعی مقاله تولید می‌کرد. حکمرانی این گونه بود. 

 فناوری‌ها به کمک شهرداری‌ها آمدند تا کف مسیل‌های رودخانه‌های شهرها را هم آسفالت کنند، مسیل کنار دروازه قرآن را هم بپوشانند، و در حریم و بستر رودخانه‌های شهرها، ساخت‌وساز کنند؛ اما علم شهرسازی لای گزارشان مشاوران و مقالات شهرسازان، خفقان گرفته بود. حکمرانی این گونه بود.
 سازه‌های آبی رژیم طبیعی رودخانه‌ها را به صورتی افراطی تغییر دادند و فقدان حاکمیت قانون به همگان اجازه داد تا در دشت‌های سیلابی، بدون محاسبات ریسک و دوره‌های بازگشت سیل، ساخت‌وساز کنند. علم مدیریت ریسک، هیدرولوژی، مدیریت سیلاب و شهرسازی هم در سکوت نظاره می‌کردند. پولی برای عقلانیت و آینده‌نگری باقی نمی‌ماند. حکمرانی این گونه بود.  

 فناوری و سیاست شبکه‌های تلویزیونی و رادیویی توسعه دادند، اما روزنامه‌نگاری بحران نه جایی در برنامه درسی روزنامه‌نگاری داشت، نه کسی برای آن آموزش ‌دید. تلویزیون هر روز با چند ستاره و مربع، شعبده‌بازی می‌کرد، اما آموزش سیل و بحران بلایای طبیعی در آن جایی نداشت. حکمرانی این گونه بود.
 بودجه سازمان مدیریت بحران 10 و هلال احمر 147 میلیارد تومان (در سال 1397) بود، و کشور جزء کشورهایی بود که بیشترین احتمال رخدادهای متنوع طبیعی را داشت. ایمنی اولویت چندم هم نبود، دوردست دیده نمی‌شد. حکمرانی این گونه بود.  

 بودجه سازمان هواشناسی در سال 1396 معادل 120 میلیارد تومان (40 میلیارد تومان عمرانی) بود (30 میلیون دلار) و سال بعد 57 میلیارد تومان شد. در همان سال آمریکا، چین، ژاپن و آلمان به ترتیب 4000، 3000، 750 و 420 میلیون دلار برای هواشناسی بودجه گذاشته بودند. حکمرانی این گونه بود.  

 مدیریت سیل و بحران، مقوله‌ای میان‌بخشی است. شهرداری، اداره محیط‌زیست، وزارت نیرو، قوه قضائیه، وزارت کشاورزی، دانشگاه، نظامیان و بقیه که کنار هم منسجم کار کنند، قانون را رعایت کنند و برنامه همکاری میان‌بخشی داشته باشند، سیل خسارتش کم می‌شود، و همه فوایدش هم به طبیعت و زندگی می‌رسد. اما حکمرانی بر اختیارات بخشی (و نه حتی پاسخ‌گویی‌های بخشی) بنا شده بود. اختیار و مسئولیت میان‌بخشی در میان نبود. حکمرانی این گونه بود.

 سیاست بی‌محابا به بستر رودخانه، مرتع، درختان جنگل، حیات وحش، علوم شهرسازی، هیدرولوژی، روزنامه‌نگاری، آبخوان، تکنوکراسی، علم اقتصاد، اکولوژی، میان‌بخش، طرح جامع شهری، و علم مدیریت بحران و قواعد بودجه‌ریزی تجاوز کرد، و حالا همه خسته، بی‌حیثیت و بی‌اعتماد از پا افتاده‌اند. آسمان سیاست سال‌ها باریده و حالا بغض آسمان اقلیم و طبیعت ترکیده است. او بر زمینی می‌بارد که قدرت دهه‌هاست همه موانع پیش روی آب را بی‌محابا دریده است. 

محمد  فاضلی
باسلام و عرض ادب و تبریک سال نو بمحضر استاد معظم و مشفق
حقیر دورمانده ای از درس و بحثم 
بر حسب اتفاق روش های موفقیت در آزمون ارشد حقوق را جستجو می کردم که خداوند متعال ، آشنایی  و مطالعه یادداشت ها و راهنمایی های جنابعالی را نصیبم کرد. الحمدلله رب العالمین .

الحق و الانصاف انسانی صادق  ودلسوزید. مستفیض شدم.
از سلاله مطهر و آل رسول ص

خداوند توفیق بیشتر به شما عنایت کند . باسپاس 


حافظ گشوده ام، و چه زیباست فال تو🌹
حتما قشنگ می شود امسال حال تو🌹
با آن زبان فاخر و ایرانی اصیل🌹
فرخنده باد روز و شب و ماه و سال تو🌹

برایتان بهترینها را در کنار عزیزانتان آرزومندم
عیدتان مبارک�...

  
سلام
استاد مرکز رشد دانشگاه شهید بهشتی ی دوره آموزشی وکالت برگزار میکنه و گواهی پایان دوره هم میده
به نظر شما خوبه شرکت کنیم؟
 لطفا تا 29ام جواب بدید چون تخفیفش تا 29ام مهلت داره
پاسخ:
سلامٌ علیکم.
از مفاد دوره‌ی مربوطه اطلاعی ندارم و بنابراین نمی‌تونم نفیاً یا اثباتاً اظهار نظر کنم. 

از جنابعالی عذرخواهی می‌کنم. 
طبیعت لرستان برای من آرام بخش ترین تصویر دنیاست . ما در دنیا عادت به بهشت کرده ایم .

  • لوستر ال ای دی ریموت دار
  • عجب هوایی....

    ارسال نظر

    ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
    شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
    <b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">