کارنامه و منابع مطالعاتی نفر دوم آزمون کارشناسی ارشد حقوق خصوصی در سال 1395 (اختصاصی وبلاگ عافیت سوزی)
با این دانشجوی محترم، چطور آشنا شدم؟
راستش من فقط یه ترم توفیق اینو داشتم ک در دانشگاه آزاد بروجرد تدریس کنم؛ ینی اول از من دعوت به همکاری کردن ک ب عنوان مدرس مدعو برم اونجا درس بدم اما میتونید حدس بزنید کسی مث من با اییییییینهمه قانون و قاعدهای ک واسه خودش، دانشجواش و کلاساش قائل هست چ مشکلاتی در جائی مث دانشگاه آزاد بروجرد به وجود میاره! قصد ورود به جزئیات بحث رو ندارم؛ چون هم ارتباط مستقیمی به بحث این مطلب نداره و هم میدونم که یه سری از بزرگواران بهشون برمیخوره و در صدد پاسخ و بحث برمیان و من اصصصلن حوصلهی این بحثا رو ندارم؛ منظورمم این نیس ک همه توی اون دانشگاه یه طور هستن؛ اصلن همین مطلبی ک من دارم الان مینویسم ب این معناست ک آدم اگه خودش تلاش کنه میتونه از هررررر دانشگاهی به بهترین مدارج برسه و اگه خودش تلاش نکنه از دانشگاه تهران هم ک مدرک بگیره ب هیچ جا نمیرسه.
ب هر حال میگفتم ب دلیل مشکلاتی ک اونجا توی اون یه ترم ب وجود آوردم!!! دیگه با من ادامهی همکاری ندادن اما الان خوشحالم اعلام کنم توی همون یه ترم این افتخار رو داشتم که در خدمت دانشجوی محترمی باشم که الان موفق به کسب رتبهی دوم حقوق خصوصی آزمون کارشناسی ارشد در سال 1395 شده.
یادم هست ایشون توی جلسات اول درس حقوق مدنی 6 من حاضر نبود و بعدن من ب صورت دستی اسم ایشون رو ب انتهای لیست اضافه کردم؛ بهش هم اخطار دادم ک اگه باز غیبت کنه حذف خواهد شد!!! از همون جلسات اول همهی تکالیف رو بر عکس خیلیها ک توی اون کلاس همه چی رو شوخی گرفته بودن انجام میداد و از سؤالاتی ک در حین بحث میپرسید معلوم بود ک هم بخاطر زحماتی ک کشیده و هم بخاطر ضریب هوشیش یک سر و گردن ک چ عرض کنم، خیلی بیشتر از بقیهی دانشجویان محترم اون کلاس بالاتر هست؛ وختی مطالبی ک تدریس میکردم کلاس رو در بهت و حیرت!!! فرو میبرد و اکثریت دانشجوا هیییییچی نمیفهمیدن از تدریسم ایشون خیییییلی راحت استدلالاتم رو تکرار میکرد و خیال من رو راحت میکرد ک ایراد از من نیست؛ بقیه خیلی پایهشون ضعیف هست.
ب هر حال اون ترم به آخر رسید و ایشون در امتحان درس مدنی 6 من شرکت نکرد؛ گفت ک امکانش از نظر مقررات آموزش نبوده ک اسمش توی این کلاس اضافه بشه و با گروه دیگه امتحان داده؛ از اون کلاس ک من در خدمتشون بودم در اون ترم، فقط یک نفر قبول شد و اون یک نفر هم با ارفاق نمرهی 11 گرفته بود!!!!! هی گفتن نمرات رو ببر روی نمودار؛ به همه ارفاق کن و این قبیل صحبتا منم گفتم نمودار و این مسائل من سَرَم نمیشه؛ زحمت خودمو کشیدم و دلیلی نداره فَلهای نمره بدم؛ ب هر حال گذشت اون ترم...
پارسال، این دانشجوی محترم، توی آزمون ارشد شرکت کرد و رتبهش شد 83 و شبانه دانشگاه تهران قبول شد و اینجا توی این کامنت از من مشورت خواست ک چکار کنم؟ منم بش عرض کردم ک بمون و بخون و رتبهی بهتری بیار و ایشونم اینجا توی این کامنت فرمودن ک میمونم و میخونم برای رتبهی تک رقمی و حالا خوشحالم ک پس از یکسال تلاش، ایشون رتبهی 2 خصوصی رو کسب کردن ک در ادامه میتونید کارنامه و منابع مطالعاتی ایشون رو ملاحظه بفرمائید. اگر بگم ب اندازهی خونوادهش خوشحالم براش باور بفرمائید اغراق نکردم؛ چ لذتی بالاتر از این که آدم ببینه دانشجوی کلاسش موفق ب اخذ مدارج عالی شده و حتا از خودشم جلو زده...
چه تجاربی از ایشون میشه آموخت؟
اولاً همونطور ک سابقاً مفصلاً در این مطلب عرض کردم درصدای ایشون نشون میده اگه بخاید زبان رو سفید بگذارید باید بقیهی درصداتون بالای 80 یا 90 باشه؛ البته من همونطور ک اینجا هم نوشتم این کار رو توصیه نمیکنم و توصیهم اینه ک حتمن قبل از ورود به دورهی ارشد، مشکل زبان رو حل کنید چون از ناحیهی ندونستن زبان توی دورهی ارشد خیییییلی متضرر میشید؛ البته این دانشجوی محترم، آقا هومن عزیز ما اینطور نبوده ک زبان رو بلد نباشن ظاهراً توی جلسهی آزمون وقت کم میارن؛ ب هر حال گفتم این نکته رو بگم ک اصلن ب این فکر نکنید ک بدون آشنایی با زبان انگلیسی وارد دورهی ارشد اونم توی دانشگاههای دولتی بشید چون حسسسسسابی اذیت میشید و هم توی دروس و هم توی رساله، گیر میکنید و کاری از پیش نخواهید برد.
ثانیاً همچنین تجربهی ایشون نشون میده که اشتباهترین استراتژی ممکن برای مواجهه با آزمون ارشد اینه ک آدم از همون شروع کنه به خوندن در نظمها؛ همونطور ک اینجا مفصلاً توضیح دادم خوندنِ کتب در نظم مال وختیه ک آدم منابع اصلی رو خونده باشه نه اینکه در ابتدای آموختن، آدم بشینه ب خوندنِ در نظمها؛ فراموش نکنید کتبِ در نظم، ماهیتِ خلاصهنویسی دارن و نه ماهیت آموزشی. بدونید ک هر شخصی، هر مؤسسهای ک ب شما میگه کتابا یا روشهایی داره ک از طریق میانبُر شما رو با زحمت کمی به موفقیت میرسونه عملش کلاهبرداری محض هست. باور کنید ک موفقیت راه میانبُر نداره، تا زحمت نکشید و تا خون جگر نخورید رسیدن به موفقیت، محال هست.
ثالثاً همونطور که منم در همون مطلب مربوط به زبان انگلیسی عرض کردم، زبان انگلیسی در آزمون ارشد، منبع خاصی نداره؛ هر چی ب دستتون میاد بخونید؛ مهم اینه ک مباحث پایهای گرامر رو بلد باشید و دایرهی واژگانتون گسترده باشه. له له زدن برای فلان مؤسسه رفتن و از فلان شیوه استفاده کردن و مکالمه یاد گرفتن و تأکید بر روی لهجهی آمریکایی یا بریتانیایی داشتن ووووو وخت تلف کردن هست.
تشکر نوشت: از ایشون بسیار متشکرم ک بر من منت گذاشتن و بنا به درخواست من، کارنامه و منابع مطالعاتی و همچنین تجارب خودشون رو با ما ب اشتراک گذاشتن. برای ایشون در همهی مقاطع و مراحل زندگیشون آرزوی موفقیت و سلامتی دارم. برای همهی شما داوطلبان محترم هم از درگاه خدا، موفقیت توی آزمون رو مسئلت دارم.
مطالبی که از این پس تا پایان نوشته میخونید، توسط این دانشجوی محترم، نوشته شدن.
کارنامه
نحوهی مطالعهی من برای آزمون ارشد
مقدمتا در مورد آزمون ارشد باید بگم سال گذشته توی جلسهی آزمون، من اول از زبان شروع کردم به تست زدن با توجه به پایه نسبتاً خوبی که داشتم، زبان رو 43 درصد زدم اما امسال دیگه این کار رو نکردم و از مدنی شروع کردم، با توجه به اینکه سوالات نسبتا پیچیدهتر بود امسال منم یه کم بیتوجهی به زمان داشتم، وقتی که در آخر اومدم سراغ زبان زمانی واسم نمونده بود جز یه حدود 10 دقیقه با ذهن خسته، که تصمیم گرفتم دیگه زبان رو نزنم که ممکن اشتباه بزنم یه بار، اما در کل راضیام.
در مورد آزمون و همچنین منابع مطالعاتی، پارسال بعد از مشورت با شما من کاملاً مصمم شدم که صبر کنم و شبانه تهران رو نرم، و انگیزهای هم که شما به من دادین منو کاملا آماده کرد واسه آزمون پیش رو در نتیجه من از همون شهریور ماه به جِد شروع کردم، با توجه به اینکه تاریخ آزمون رو انداختن واسه اردیبهشت ماه من با روش از ساعت کم به سمت ساعات زیاد شروع کردم و با 5 ساعت شروع به مطالعه کردم، منابع اصلی قبلاً در دوران دانشجویی تقریباً همه رو خونده بودم، اما تصمیم گرفتم یه بار دیگه به صورت جمعبندی شده بخونمشون چون قصد داشتم که رتبه خوبی بیارم و شروع کردم به خوندن اونا تا اسفند ماه، بعد از اون شروع کردم به جمعبندی از روی کتابهای اصطلاحاً فرعی یا درجه 2 یعنی نظمها و مختصرها و نکتهبرداریهای خودم در طول این مدت ب همراه تستهای سنوات گذشته، در این موقع دیگه تقریباً ساعت مطالعاتیم هم بالا رفته بود و حدود 8 تا 10 ساعت بود دیگه کاری بجز مطالعه نداشتم، در این زمان هم چندین بار خلاصه منابع رو مرور کردم تا یک هفته به آزمون مونده در اون یک هفته هم فقط نگاه سطحی به نکات و قسمتهایی که به نظرم میومد رو دوباره مطالعه میکردم، ناگفته نماند که متن قانونِ تنها رو هم چندین بار مورد مطالعه قرار دادم.
چند توصیه به داوطلبان آزمون کارشناسی ارشد حقوق خصوصی
اولاً آزمون ارشد برخلاف آزمون کانون وکلا، بیشتر تحلیلی هست تا قانون محوری، ثانیاً یه تجربهی دیگه هم که من در آزمون ارشد کسب کردم و در واقع با رجوع به سؤالات چند سال اخیر ملموسه اینه که دیگه از یه منبع خاص سوال نمیدن سوالات رو پراکنده کردن بین تمام قسمتهای منابع. ب عبارت دیگه سوالات، واقعاً قابل پیشبینی نیست و باید واسه قبولی به همه مباحث واقف بود بطور مثال قبلاً مرسوم بود که میگفتن اگه مدنی 3 و 6 رو بخونی با یه کم قانون درصد قابل توجهی رو در این درس کسب میکنی اما الان میشه گفت که دیگه لااقل تا جایی که من مشاهده کردم و تجربه دارم اینجوری نیست در نتیجه توصیهام به داوطلبها امسال اینه که همه بخشها حتی مزارعه و مساقات رو هم بخونن، چرا که حتی یه سؤال امسال از مزارعه بود.
ثالثاً و در پایان توصیهام اینه که اصلاً استرس نداشته باشین با امید به خدا و تلاش براحتی میتونید به هدفتون برسید شک نکنید، مهم هم نیست تو کدوم دانشگاه و کجا درس خوندین، فقط چیزی که مهمه تلاش شماست که باعث موفقیت شماست.
منابع مطالعاتی من اینا بودن:
حقوق مدنی:
- 5جلد قواعد عمومی قراردادها از دکتر کاتوزیان
- 4 جلد عقود معین پیشرفته از دکتر کاتوزیان
- اشخاص و محجورین دکتر صفایی
- اموال و مالکیت دکتر کاتوزیان
- مختصر حقوق خانواده دکتر صفایی و امامی
- ارث دکتر شهیدی و شفعه و وصیت و ارث دکتر کاتوزیان
- در نظم دکتر کاتوزیان
- تست دکتر شهبازی
- و قانون و آرای وحدت رویه
حقوق تجارت :
- 5 جلد دکتر اسکینی
- در نظم دمرچیلی
- تست دکتر قربانی
آیین دادرسی مدنی:
- 3 جلد آئین دادرسی پیشرفته دکتر شمس (در دوران دانشجویی)
- در نظم دکتر حیاتی
- تست کمالوند
- متن قانون آئین دادرسی مدنی
- قوانین خاص مثل حمایت خانواده که 1 سوال ازش اومده بود
متون فقه :
من شرح 14 جلدی شهید ثانی رو (ترجمه و تبیین شرح لمعه – علی شیروانی – مؤسسهی انتشارات دارالعلم) مباحث مهمش مثل متاجر رو در دوران دانشجویی خونده بودم اما واسه آزمون ارشد، تحریر الروضه رو خوندم با تست دکتر لطفی؛ (اما ناگفته نماند از این تست هم غلط زیاد گرفتم، یکی از دوستان ساده ساز میزان رو معرفی کرد اما من دیگه منابعم رو عوض نکردم) البته باید بگم که اکثر کتب تست این مشکل رو دارن، چون نظریات اختلافی هستن.
زبان انگلیسی:
واسه زبان هم به جز یه ساده ساز میزان و 504 منبع خاصی نداشتم، هر چی حقوقی یا غیر حقوقی بود میخوندم مثل متن کنوانسیون آنسیترال یا ژنو در مورد برات و سفته بین المللی.
اینها هم منابع و تجربههای من در آزمون خدمت استاد ارجمند که حق زیادی بر گردن من دارن. امیدوارم واسه دوستان عزیزی که امسال آزمون ارشد رو پیش رو دارن مثمر ثمر باشه.
- پنجشنبه ۱۰ تیر ۱۳۹۵، ۱۲:۱۹ ق.ظ
آقای دکتر شاهرخی اینکه گفتید کسی زبان انگلیسیش خوب نیست نیاد سمت آزمون ارشد یک اشتباه بزرگی بیش نیست چرا که خیلی از رتبه های تک رقمی ما بدون زبان رتبهگرفتن در نتیجه اگر مشاوره میدید باید صحیح و راه گشا باشه نه اینکه ترسی بیهوده در داوطلب ایجاد بشه و منصرف از مطالعه بشه برای ارشد !!!!