عافیت‌سوزی

عافیت چشم مدار از منِ میخانه نشین / که دَم از خدمت رندان زده‌ام تا هستم - حافظ

عافیت‌سوزی

عافیت چشم مدار از منِ میخانه نشین / که دَم از خدمت رندان زده‌ام تا هستم - حافظ

عافیت‌سوزی

من سید نورالله شاهرخی، عضو هیأت علمی دانشگاه لرستان، دکترای حقوق خصوصی دوره‌ی روزانه‌ دانشگاه علامه طباطبایی تهران (رتبه‌ی 13 آزمون دکتری) ، کارشناسی ارشد حقوق خصوصی از همان دانشگاه (رتبه‌ی 21 آزمون ارشد)، پذیرفته شده‌ی نهایی آزمون قضاوت، مدرس دانشگاه و وکیل پایه یک دادگستری هستم. این وبلاگ در وهله‌ی اول برای ارتباط با دانشجویان و دوستانم و در وهله‌ی بعد برای ارتباط با هر کسی که علاقمند به مباحث مطروحه در وبلاگ باشد طراحی شده است. سؤالات حقوقی شما را در حد دانش محدودم پاسخ‌گو هستم و در زمینه‌های گوناگون علوم انسانی به‌خصوص ادبیات و آموزش زبان انگلیسی و نیز در صورت تمایل، تجارب شما از زندگی و دید شما به زندگی علاقمند به تبادل نظر هستم.

***
***

جهت تجمیع سؤالات درسی و حقوقی و در یکجا و اجتناب از قرار گرفتن مطالب غیر مرتبط در ذیل پُستهای وبلاگ ، خواهشمند است سؤالات درسی و / یا حقوقی خود را در قسمت اظهار نظرهای مطلبی تحت همین عنوان (که از قسمت طبقه بندی موضوعی در ذیل همین ستون هم قابل دسترسی است) بپرسید. به سؤالات درسی و / یا حقوقی که در ذیل پُستهای دیگر وبلاگ پرسیده شود در کمال احترام ، پاسخ نخواهم داد. ضمناً توجه داشته باشید که امکان پاسخگویی به سؤالات ، از طریق ایمیل وجود ندارد.

***
***
در خصوص انتشار مجدد مطالب این وبلاگ در جاهای دیگر لطفاً قبل از انتشار ، موضوع را با من در میان بگذارید و آدرس سایت یا مجله‌ای که قرار است مطلب در آن منتشر شود را برایم بفرستید؛ (نقل مطالب، بدون کسب اجازه‌ی قبلی ممنوع است!) قبلاً از همکاری شما متشکرم.

طبقه بندی موضوعی
آخرین مطالب
پربیننده ترین مطالب
مطالب پربحث‌تر
آخرین نظرات

یکی از حقوق کودکان، حق بر تصویرشون هست. نباید از تصویر کسی که اختیار و اهلیت قانونی تصمیم‌گیری نداره هنوز، بدون اینکه بتونه رضایت خودشو ابراز کنه استفاده کرد، فرقی هم نداره ما مامان اون کودکیم یا باباش. محدوده‌ی ولایت و حضانت فقط شامل تصمیم‌گیری و رتق و فتق امور مالی و غیرمالی کودک میشه و با هیچ تعریفی شامل اجازه دادن به والدین برای استفاده از تصاویر کودکشون به عنوان عکس پروفایل یا انتشار در اینستاگرام و اینا نمیشه. فکر کنید الان باباتون یا برادرتون توی همین سنی که الان هستید عکس الان شما رو بجای عکس پروفایل خودش بذاره، قطعاً استقبال نمی‌کنید و اونو تجاوز به حق خودتون میدونید. کودک هم همینطوره. اینکه نمیتونه از خودش دفاع کنه ما رو مجاز نمیکنه بدون اینکه بدونیم بعدا در زمان دارا بودن اهلیت، راضیه یا نه، عکسشو الان منتشر کنیم همه جا.

 

این یکی از رایج‌ترین انواع تجاوز به حقوق کودکان - این بندگان خوب خدا - ست. متوقفش کنیم. انتشار تصویر کودک، ابراز محبت نیست، نوعی تجاوز به حقوق مسلم اوست. 

 

کودک، حیوان خانگی نیست؛ کودک، ابزار فخرفروشی والدین نیست؛ کودک، یه انسان کامله که فعلاً دست ما امانته و هیچ نوع توانایی بر دفاع از خودش نداره. اینکه توانایی دفاع نداره و کاملاً تابع ماست ما رو مجاز نمیکنه به نحوی رفتار کنیم که با یه انسان بالغ رفتار نمی‌کنیم. همونطور که ما به خودمون اجازه نمیدیم عکس افراد بالغ رو بدون کسب اجازه ازشون منتشر کنیم کودک هم عیناً مشمول همین حکم هست.

 

بعدالتحریر: 

 

از نظر قانونی و اخلاقی، انتشار عکس هر کسی نیاز به رضایت صریح یا ضمنی او داره چون از زمره‌ی حقوق مربوط به شخصیت افراد هست. کودک چنین اجازه‌ای نداده و اصولاً خودش بشخصه اهلیت تصمیم‌گیری در این زمینه نداره. از سوی دیگه، انتشار عکس در دایره اختیارات ولی یا قیم یا مادر هم نمیگنجه و تصمیمی هست که باید خود شخص اونم بعد از کسب اهلیت قانونی بگیره. بنابراین انتشار عکس کودکان، هم قانوناً ممنوع و هم اخلاقاً مذموم هست. 

  • موافقین ۰ مخالفین ۰
  • شنبه ۲۲ خرداد ۱۴۰۰، ۱۱:۲۱ ق.ظ
  • سید نورالله شاهرخی

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">