عافیت‌سوزی

عافیت چشم مدار از منِ میخانه نشین / که دَم از خدمت رندان زده‌ام تا هستم - حافظ

عافیت‌سوزی

عافیت چشم مدار از منِ میخانه نشین / که دَم از خدمت رندان زده‌ام تا هستم - حافظ

عافیت‌سوزی

من سید نورالله شاهرخی، عضو هیأت علمی دانشگاه لرستان، دکترای حقوق خصوصی دوره‌ی روزانه‌ دانشگاه علامه طباطبایی تهران (رتبه‌ی 13 آزمون دکتری) ، کارشناسی ارشد حقوق خصوصی از همان دانشگاه (رتبه‌ی 21 آزمون ارشد)، پذیرفته شده‌ی نهایی آزمون قضاوت، مدرس دانشگاه و وکیل پایه یک دادگستری هستم. این وبلاگ در وهله‌ی اول برای ارتباط با دانشجویان و دوستانم و در وهله‌ی بعد برای ارتباط با هر کسی که علاقمند به مباحث مطروحه در وبلاگ باشد طراحی شده است. سؤالات حقوقی شما را در حد دانش محدودم پاسخ‌گو هستم و در زمینه‌های گوناگون علوم انسانی به‌خصوص ادبیات و آموزش زبان انگلیسی و نیز در صورت تمایل، تجارب شما از زندگی و دید شما به زندگی علاقمند به تبادل نظر هستم.

***
***

جهت تجمیع سؤالات درسی و حقوقی و در یکجا و اجتناب از قرار گرفتن مطالب غیر مرتبط در ذیل پُستهای وبلاگ ، خواهشمند است سؤالات درسی و / یا حقوقی خود را در قسمت اظهار نظرهای مطلبی تحت همین عنوان (که از قسمت طبقه بندی موضوعی در ذیل همین ستون هم قابل دسترسی است) بپرسید. به سؤالات درسی و / یا حقوقی که در ذیل پُستهای دیگر وبلاگ پرسیده شود در کمال احترام ، پاسخ نخواهم داد. ضمناً توجه داشته باشید که امکان پاسخگویی به سؤالات ، از طریق ایمیل وجود ندارد.

***
***
در خصوص انتشار مجدد مطالب این وبلاگ در جاهای دیگر لطفاً قبل از انتشار ، موضوع را با من در میان بگذارید و آدرس سایت یا مجله‌ای که قرار است مطلب در آن منتشر شود را برایم بفرستید؛ (نقل مطالب، بدون کسب اجازه‌ی قبلی ممنوع است!) قبلاً از همکاری شما متشکرم.

طبقه بندی موضوعی
آخرین مطالب
پربیننده ترین مطالب
مطالب پربحث‌تر
آخرین نظرات

  • وَ لَا تُطِعْ کُلَّ حَلَّافٍ مَهِینٍ
  •  از فرومایه‌ای که بسیار سوگند می‌خورد, پیروی مکن .  
  • [[«حَلاّفٍ»: بسیار سوگند خورنده .  به حق یا به ناحق .  «مَهِینٍ»: خوار و پست .  رَذْل و حقیر . ]]
  • هَمَّازٍ مَشَّاءٍ بِنَمِیمٍ
  • بسیار عیبجوئی که دائماً سخن‌چینی می‌کند .
  • [[«هَمَّازٍ»: بسیار عیبجو .  رخنه‌گر .  بسیار بدگو و بد زبان .  «مَشَّآءٍ»: پادو .  تیزرونده .  در اینجا با حرف (ب) متعدّی شده و به معنی بسیار بَرنده و نقل‌کننده است .  «مَشَّآءٍ بِنَمِیمٍ»: بسیار سخن چین .  کسی که سخن این را برای آن, و کلام آن را برای این, به منظور فساد و تباهی می‌آورد و می‌برد . ]]
  • سوره‌ی قلم : آیات شریفه‌ی 10 و 11
  • موافقین ۰ مخالفین ۰
  • پنجشنبه ۱۸ تیر ۱۳۹۴، ۰۴:۵۶ ق.ظ
  • سید نورالله شاهرخی

نظرات  (۲)

خصوصیات اخلاقی و شخصیتی تهمت‏ زنندگان (آیات 10 الی 15 سوره قلم)
در این آیات خصلت‏ های ناپسند و رفتارهای زشت مخالفان پیامبر به تصویر کشیده می‏ شود تا همگان با چهره واقعی و پلید آنان آشنا شوند. عبارت«و لا تطع کل حلاف مهین»، به مثابه بیان فلسفه حکمی است که خداوند در آیه(8)به پیامبر نشان داده است و وی را از تبعیت مشرکان نهی و به اعراض از آن‏ها دعوت کرده است.این آیات می‏ فرمایند، اصولا افرادی که دارای چنین خصلت‏ های زشتی هستند، نباید مورد توجه و تبعیت واقع شوند و موافقت و مخالفت آن‏ها هیچ لطمه‏ ای به اصالت و حقانیت نهضت دینی نمی‏زند.
در این فصل مخالفان و تهمت‏ زنندگان پیامبر با خصلت‏ هایی مانند بسیار قسم خورنده، حقیر و پست، عیب‏جو، سخن‏ چین، مانع کار خیر، تجاوزگر، کینه‏ توز و بی‏ اصل و نسب، خوانده می‏ شوند و اوج حقارت آن‏ها به نمایش گذارده می‏ شود.این نشانه‏ ها، علائم خوبی است که با کمک آنها افراد دروغگو و تهمت‏ زننده را در هر زمان تشخیص دهیم.
برگرفته از مقاله ی "تفسیر ساختاری سوره قلم"؛ مجله رشد ( آموزش قرآن ) - گاهنامه شماره 3 سال 1382
پاسخ:
لطف کردید ؛ ایشالا ک همه‌ی ما از این خصلت‌ها برکنار باشیم.
and do not obey every mean oath-monger
a slanderer, going about with calumnies
*********
obey : اطاعت کردن ، پیروی کردن
mean: پَست، فرومایه
oath-monger: بسیار سوگند خورنده
monger: اهلِ...
slanderer: مفتری
going about : شایعه کردن
calumnies: افترا ، بهتان
پاسخ:
ممنونم.

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">